Tuesday, August 2, 2016

أم علي رووووعة Um Ali


How to make Um Ali step by step:

Origin:

Egypt

Ingredients:

10 toast bread or 5 croissant
1/2 cup of sugar
1/2 cup raisin
5 cups full fat milk
1 teaspoon of vanilla
1/4 cup of butter (50g)
1/2 cup of pistachio grinded
1/4 cup of coconut
1/4 cup of ground hazelnuts

For decoration:

1/4 cup of sliced almonds

Steps:

Cut the toast into 4 pieces and bake them in both sided.
In a sauce pan bring the milk and sugar to the boil and add the sugar, butter and vanilla.
Pour the warm milk onto the croissants making sure the to cover all the croissants.
sprinkle the nuts, raisins and coconut on top and finally some sliced almonds.
Place the dish in the oven for 5-10 mins or until the dish is golden brown.
Serve warm and enjoy.


بالخطوات والصور طريقة تحضير أم علي:

الأصل:

وصفة مصرية

المقادير:

10 قطع توست منزوعة الأطراف أو 5 قطع كرواسون
1/2 كوب سكر أو مع إضافة ملعقتين كبيرتين
5 أكواب حليب
ربع كوب زبدة (50غ)
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
1/2 كوب زبيب
1/2 كوب فستق حلبي مطحون بشكل يبقى خشناً
1/4 كوب جوز الهند ناعم
1/4 كوب بندق مطحون خشن

للزينة:

1/4 كوب شرائح اللوز

الخطوات:

تقسم كل شريحة توست او قطعة كرواسون الى أربع قطع 




توضع قطع التوست في صنية الفرن حتى تتحمر من الجهتين






في وعاء على النار نضع الحليب ونضيف الزبدة والفانيليا ثم السكر حتى يمتزج الخليط








نصف قطع التوست في أوعية التقديم


نضيف فوقها البندق، الفستق، الزبيب 
وجوز الهند




ثم نصب خليط الحليب فوق الاوعية بالتساوي



ثم نرش فوقها اللوز


توضع في الفرن لمدة خمس أوعشر دقائق وتقدم ساخنة




وصفة مقدمة من السيدة أماني
صحة وألف عافية

No comments:

Post a Comment